UPPLEVELSER

Ven är en ö i öresund som inte är som någon annan ö i Sverige och kallas ofta för Öresunds pärla. Ön är fylld med aktiviteter och upplevelser för alla åldrar och sällskap och om du vill ha lite inspiration innan du anländer på piren i Bäckviken så har vi sammanställt några av alla populära aktiviteter och platser.

För att ta sig runt ön är cykel ett utav de bästa transportsätten. Att rulla på grusgångar med backafallen på ena sidan och havet på andra är fantastiskt. Man kan självklar ta med sin egna cykel på båten. Det går även buss, traktorsläp och finns möjlighet att hyra golfbil.

Alla vet inte att Ven är platsen där man placerat Europas mest avancerade observatorium för astronomi forskning. Ja, det var ju på 1570-talet men än idag är det en mycket imponerande plats. Tycho Brahe museum ligger in till.

Fikasugen? Då är Hven Durum ett fantastiskt bageri med de mest otroliga durumbröd. En liten grusvägsalle från huvudgatan leder in till en mysig gård som är perfekt för en kaffe paus.

Fortsatt via huvudvägen dyker det upp ett flertal butiker, lekplats och restauranger. Kyrkbacken är en annan mysig hamn på öns nordvästra sida med en härlig badstrand, glasskiosk och restaurang.

Norr om kyrkbackens hamn finns en lite stig som klättrar upp för sandfallet och sen leder er på en mysig cykeltur mot Ven camping och vidare tillbaka till Bäckviken.

Hitta flera upplevelser, boende på ven Upplev ven. Välkoman ombord på Rååbåtarna!