UPPLEVELSER

ATT GÖRA PÅ VEN

Utforska ön och upptäck dess charmiga atmosfär och fantastiska platser. Oavsett när du planerar din resa, har vi sammanställt en guide att göra på Ven med de mest populära aktiviteterna och platserna på Ven för att ge dig den perfekta dosen av inspiration och en fingervising på vad man hinner med att göra på Ven.

Sätt kurs mot äventyr och låt Ven förföra dig med sina unika sevärdheter och oändliga möjligheter. Överraska dina sinnen och skapa minnen för livet på denna fantastiska pärla i Öresund!

NÄR VILL DU ÅKA TILL VEN?

Ventrafik till Upplevelser och äventyr på Ven.  Att göra på Ven

FÖRMIDDAG AVGÅNG 09:30

10:30 – Ankomst och Cykeltur:

Efter en njutbar båtfärd från Råå, anländer du till Ven. Hyr eller ta med egen cykel och starta din dag med en avkopplande cykeltur längs kustlinjen. Utforska Ven’s fiskelägen, stoppa vid strandpromenaden och njut av det klara havet och ett svalkande bad.

12:00 – Lunch på Kyrkbacken:

Besök en av de lokala restaurangerna i Kyrkbacken för en läcker lunch. Många av dem erbjuder färska skaldjur och lokala specialiteter. Koppla av och njut av den lantliga atmosfären.

13:30 – Tycho Brahe-museet eller bad:

Fortsätt till Tycho Brahe-museet för att fördjupa dig i öns rika historia. Upptäck livet och arbetet hos den berömde astronomen Tycho Brahe och hur hans närvaro har präglat ön.

Ta en kort promenad genom Backafallsbyn efter museet. Utforska små butiker och konstgallerier för att köpa några unika souvenirer och ta med dig en bit av Ven hem.

14:30 – Avresa:

Avsluta din dag på Ven och gör dig redo för en avslappnade tur till Råå efter en härlig dag på Ven.

Att göra på Ven

EFTERMIDDAG AVGÅNG 11:30

12:30 – Ankomst och Vandring:

Anländ till Ven och starta dagen med en naturskön vandring. Utforska öns mångfald av vandringsleder och njut av den överväldigande utsikten över Öresund och det omgivande landskapet.

13:00 – Lunch

Stanna för en utsökt lunch på Spirit of Hven Backafallsbyn. Testa deras specialiteter och njut av en kulinarisk upplevelse med lokala smaker.

14:00 – Vyer och stränder

Ta en cykeltur utforska detta högt belägna område och njut av panoramautsikten. Därefter kan du unna dig själv med en avkopplande behandling på Venhälsan för att återställa ditt välbefinnande eller bara lägga dig i vattenbrynet.

15:30 – Fritid och Souvenir shopping:

Ta resten av eftermiddagen för att utforska Ven på egen hand. Besök små butiker och lokala hantverksställen för att köpa autentiska souvenirs eller njuta av det otroliga durum bageriet. Ta med några delar av Ven hem. Följ Landsvägen och ta dig dit känslan säger.

16:30 – Avslut:

Förbered dig för avfärd mot Råå. Njut av den sista solnedgången över ven när du tar båten tillbaka.

Att göra på Ven

ÖVERNATTNING AVGÅNG 13:30

14:30 – Ankomst och Incheckning:

Anländ till Ven och checka in på ett av öns charmiga bed and breakfast eller varför inte den mysiga campingen. och förbered dig för äventyr.

14:30 – Cykeltur och Strandslapp:

Hyra en cykel eller ta med din egna och ge dig ut på en utforskningstur. Stoppa vid några av Ven’s vackraste stränder för att koppla av och njuta av solen och havet.

18:00 – Middag:

En lokala restaurangerna för en smakfull middag med fokus på färska ingredienser och regionala rätter.

20:00 – Stjärnskådning:

Eftersom Ven är känt för sin låga ljusförorening, passa på att stjärnskåda. Ta bara med en filt och beundra stjärnhimlen som växerfram på kvällshimlen.

09:00 – Frukost på Bed and Breakfast:

Starta dagen med en härlig frukost på Cafe tychobrahe. Möt andra resenärer och få rekommendationer för dagen.

13:00 – Lunch i Bäckviken

Ta en kort cykeltur tillbaka till Bäckviken för att avnjuta en sista måltid och bad på ön innan du tar båten tillbaka till Råå.

14:30 – Avresa:

Ta båten tillbaka till Råå med en mängd minnen och erfarenheter från din 24-timmars vistelse på Ven.