BÅTAR

Vi är mycket stolta och glada över våran flotta och historierna som skapades ombord för 100 år sedan och de minnen de skapar än idag.

Välkommen ombord så berättar vi gärna mer om våra fartyg och rederiets historia.

fina faryget siam ut på öresund med måsar cirkulerande

Siam

Historia från Björkövarvet 1954 till Rååbåtarnas Turbåt 2007

Upptäck historien bakom Siam, en båt med rötterna i Björkövarvet från 1954. Den ursprungligen ägdes av Donsöbon John Gustavsson och söner. År 2007 blev Siam en del av Rååbåtarnas flotta och förvandlades till en kvalitetsbåt för turfiske och event.

Utforska vår båts resa genom tid och tradition. Siam representerar en fascinerande kombination av förflutenhet och nutid, vilket gör den till en utmärkt partner för ditt nästa äventyr.

fartyget eller båten confident med en historia på över 100år ute på öresund utanför helsingborg och råå hamn

Confident

Möt vår mest nostalgiska fartyg, Confident, som har en rik historia som sträcker sig tillbaka till år 1898 när hon byggdes som en tvåmastad skonare för fraktsjöfart i Faxe. Under 1960-talet blev fartyget en del av vårt rederi och har sedan dess varit en trogen tjänare på Råå-Ven i över 50 år.

Confident bär på en värdefull historia som har formats av århundraden av sjöfartstradition. Utforska våra turer ombord på detta historiska fartyg och ta del av en resa som förenar det förflutna med nutidens äventyr.

fartyget islandia ute på öresund i underbart väder

Islandia

Från Räktrålare på Tuffa Nordsjön Till Vårt Hem i Rååhamn

Islandia är ett unikt fartyg som byggdes under 1960-talet för att möta utmaningarna på den hårda Nordsjön som en räktrålare. I slutet av 90-talet anlände hon till Rååhamn och har sedan dess blivit en värdefull del av vår flotta.

Islandia bär på en imponerande historia som sträcker sig från de svåra förhållandena på Nordsjön till sitt nuvarande hem i Rååhamn. Utforska våra turer ombord på detta unika fartyg och ta del av en resa som kombinerar en spännande förflutenhet med nutidens äventyr.

VI ÄR STOLTA ÖVER VÅR FLOTTA OCH HISTORIA

ÄVENTYRET BÖRJAR PÅ RÅÅ